reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohové pagáče se zelím

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g másla
  • ½ lžičky soli
  • 250 g kysaného zelí
  • 1 žloutek
  • kmín

Mouku promícháme s kypřicím práškem a solí a smícháme s tvarohem (pokud je tvaroh hrudkovitý, protřeme ho sítem), změklým máslem a vymačkaným pokrájeným kysaným zelím, vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Těsto rozválíme na výšku 1 cm, vykrajujeme kolečka, potíráme rozšlehaným žloutkem s trochou soli, sypeme kmínem. Pečeme při vyšší teplotě 180−190 °C dozlatova. Pagáče vydrží dlouho vláčné, dají se i rozpéct a skvěle chutnají samotné k vínu i pivu či jako příloha.

Zdroj: Tvarohové pagáče se zelím; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1349-tvarohove-pagace-se-zelim/ [On-line 16.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.