- vejce 2 kusy
- moučkový cukr 1 lžička
- cukr krystal 3 lžíce
- máslo na pečení 1 kus
- hrubá mouka 500 g
- mléko 250 ml
- tvarohy měkké 2 balení
- sůl 1 špetka
- broskve-čerstvé nebo okapané kompotované 5 kusů
- smetana na šlehání 1 kus
Nejprve si v míse umícháme těsto z hrubé mouky, prášku do pečiva, soli, cukru, másla, jednoho vejce, trošky mléka. Těsto musíme dobře zpracovat. Necháme je odležet půl hodiny a rozdělíme je na dvě půlky. První díl vyválíme v mouce a vložíme na pekáč vyložený pečícím papírem.
Než se těsto odleží, rozmícháme si tvaroh s cukrem a vajíčkem a touto vrstvou potřeme těsto. Omyjeme a nakrájím si broskve a poskládáme je na těsto v pekáči.
Vyválíme druhou půlku těsta a položíme ji na tvaroh s ovocem. Pečeme asi dvacet minut v troubě, až má buchta pěknou barvu. Vychladlý koláč servíruji na dezertním talířku, posypaný moučkovým cukrem a ozdobený šlehačkou.
Zdroj: Tvarohové řezy s ovocem a šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohove-rezy-s-ovocemt [On-line 6.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář