reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohový dezert s karamelizovaným ovocem

  • vanilkový cukr 1 balení
  • cukr krystal 250 g
  • měkký polotučný tvaroh 1/2 kg
  • Rama 100 g
  • kůra z jednoho citronu
  • zmrazené ovoce (jahody) 250 g
  • čerstvé ovoce na ozdobu (nemusí být) 1 dávka
  • zdobící sáček 1 kus
  • pohárek 5 kusů

Tvaroh, citronovou kůru, vanilkový cukr a asi 50 g cukru krystal vyšleháme do pěny a odložíme stranou. Na pánvi rozpustíme tuk a nasypeme do něj zbytek krystalového cukru. Mícháme, dokud směs nezhnědne. Potom do směsi nasypeme ovoce a rychle mícháme. Cukr zkaramelizuje a ovoce se jím obalí. Připravíme si zdobicí sáček a naplníme ho tvarohem. Pohárky na dezert vypláchneme studenou vodou. Na dno dáme zkaramelizované ovoce a šťávu. Zdobíme tvarohem, zbylou šťávou z ovoce, případně čerstvým ovocem. Před podáváním dáme vychladit na pár hodin do ledničky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovy-dezert-s-karamelizovanym-ovocem [On-line 14.10.20110]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.