- vanilkový cukr 1 balení
- cukr krystal 250 g
- měkký polotučný tvaroh 1/2 kg
- Rama 100 g
- kůra z jednoho citronu
- zmrazené ovoce (jahody) 250 g
- čerstvé ovoce na ozdobu (nemusí být) 1 dávka
- zdobící sáček 1 kus
- pohárek 5 kusů
Tvaroh, citronovou kůru, vanilkový cukr a asi 50 g cukru krystal vyšleháme do pěny a odložíme stranou. Na pánvi rozpustíme tuk a nasypeme do něj zbytek krystalového cukru. Mícháme, dokud směs nezhnědne. Potom do směsi nasypeme ovoce a rychle mícháme. Cukr zkaramelizuje a ovoce se jím obalí. Připravíme si zdobicí sáček a naplníme ho tvarohem. Pohárky na dezert vypláchneme studenou vodou. Na dno dáme zkaramelizované ovoce a šťávu. Zdobíme tvarohem, zbylou šťávou z ovoce, případně čerstvým ovocem. Před podáváním dáme vychladit na pár hodin do ledničky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovy-dezert-s-karamelizovanym-ovocem [On-line 14.10.20110]
Poslední tip, trik či komentář