reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohový dezert s ovocem a domácí šlehačkou

  • želatina 2 lžičky
  • čokoláda na vaření 1 balení
  • cukr 2 lžíce
  • tvaroh 500 g
  • smetana ke šlehání 500 ml
  • čerstvé ovoce (borůvky, jahody, rybíz, maliny)
  • čerstvá máta 2 lístky

Ve 100 ml vody si rozpustíme 2,5 lžičky želatiny, provaříme a necháme vychladnout (ne ztuhnout).

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme do ní cukr a můžeme přidat i trošku smetany. Do rozpuštěné čokolády vložíme tvaroh a metličkou ho rozšleháme. Přidáme připravenou želatinu.

Vyšleháme si 250 ml šlehačky, kterou přidáme do tvarohu s čokoládou. Tuto směs již jen jemně promícháme, v žádném případě už nešleháme!

Vzniklou hmotu rozlijeme rovnoměrně do pěti misek či pohárků a dáme na minimálně dvě hodiny vychladit do ledničky. Před podáváním přidáme do nádobek čerstvé omyté ovoce. Vyšleháme si 250 ml vychlazené šlehačky a ozdobíme s ní dezert. Na ozdobu přidáme lístek máty.

Zdroj: Tvarohový dezert s ovocem a domácí šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovy-dezert [On-line 2.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.