- želatina 2 lžičky
- čokoláda na vaření 1 balení
- cukr 2 lžíce
- tvaroh 500 g
- smetana ke šlehání 500 ml
- čerstvé ovoce (borůvky, jahody, rybíz, maliny)
- čerstvá máta 2 lístky
Ve 100 ml vody si rozpustíme 2,5 lžičky želatiny, provaříme a necháme vychladnout (ne ztuhnout).
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme do ní cukr a můžeme přidat i trošku smetany. Do rozpuštěné čokolády vložíme tvaroh a metličkou ho rozšleháme. Přidáme připravenou želatinu.
Vyšleháme si 250 ml šlehačky, kterou přidáme do tvarohu s čokoládou. Tuto směs již jen jemně promícháme, v žádném případě už nešleháme!
Vzniklou hmotu rozlijeme rovnoměrně do pěti misek či pohárků a dáme na minimálně dvě hodiny vychladit do ledničky. Před podáváním přidáme do nádobek čerstvé omyté ovoce. Vyšleháme si 250 ml vychlazené šlehačky a ozdobíme s ní dezert. Na ozdobu přidáme lístek máty.
Zdroj: Tvarohový dezert s ovocem a domácí šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovy-dezert [On-line 2.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář