na korpus:
- 520 g sušenek
200 g másla
na náplň:
- 650 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru moučky
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- 25 g želatiny
- 250 ml šlehačky
- ovoce dle chuti
- želírovací hmota
Sušenky nadrtíme, přidáme povolené máslo a uhněteme tvárnou hmotu, kterou vyložíme dno i stěny dortové formy. Do tvarohu, který jsme vyšlehali s cukrem, citronovou kůrou a rozpuštěným máslem, vmícháme želatinu a po částech i hustou šlehačku. Hotovým krémem naplníme dort. Ten necháme v chladu, dokud neztuhne, a potom ho ozdobíme podle fantazie a chuti čerstvým ovocem, které zlehka přetřeme želírovací hmotou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/279-tvarohovy-dort-s-ovocem/
Poslední tip, trik či komentář