reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarožník

Ingredience
těsto:

  • cukr 250 g
  • máslo 250 g
  • vejce 3 kusy
  • polohrubá mouka 400 g
  • prášek do pečiva 1 kus
  • mléko 200 ml
  • kakao 1 lžíce
  • sůl do bílkového sněhu 1 špetka

náplň:

  • tučný tvaroh 1 kg
  • vejce 3 kusy
  • cukr moučka 250 g
  • máslo 100 g

1. Těsto: Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Cukr, máslo a žloutky vyšleháme do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přiléváme podle potřeby mléko. Nakonec přidáme sníh ušlehaný ze tří bílků. Těsto rozdělíme na dvě stejné části a do jedné z nich přidáme asi lžíci kakaa

2. Krém: Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, z nichž si ušleháme sníh. Ostatní ingredience smícháme se změklým máslem a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

3. Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo pečicí papír) rozetřeme nejprve světlé těsto, stejnoměrně natřeme připravený krém a na něj rozetřeme stejnoměrně tmavé těsto. Moučník se peče docela dlouho, až hodinu. Kontrolujeme špejlí, zda je hotový. Nejlépe chutná dobře vychlazený, ideálně do druhého dne.

Zdroj: Tvarožník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvaroznik-0 [On-line 14.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.