reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Utopenci

  • buřty (špekáčky)
    sterilované kyselé okurky
    sterilované feferonky
    sterilované kozí rohy
    cibule

na nálev:

  • 1 l vody
    0,5 l octa
    nové koření
    sušené chilli papričky
    pepř
    mleté chilli
    bobkový list

Buřty oloupeme, podélně nařízneme a naplníme kouskem okurky, kozího rohu a feferonky. Na dno sklenice nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka a potom naskládáme jeden naplněný buřtík vedle druhého. Vrstvy cibule a buřtů střídáme tak dlouho, dokud není sklenice plná. Poté ji zalijeme nálevem z vody, octa a koření, který jsme deset minut provařili a dáme sterilovat asi 45 minut na 80 stupňů. Na závěr ještě jedna dobrá rada: vydržte, a nechte utopence aspoň týden zaležet.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/354-utopenci/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.