- buřty (špekáčky)
sterilované kyselé okurky
sterilované feferonky
sterilované kozí rohy
cibule
na nálev:
- 1 l vody
0,5 l octa
nové koření
sušené chilli papričky
pepř
mleté chilli
bobkový list
Buřty oloupeme, podélně nařízneme a naplníme kouskem okurky, kozího rohu a feferonky. Na dno sklenice nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka a potom naskládáme jeden naplněný buřtík vedle druhého. Vrstvy cibule a buřtů střídáme tak dlouho, dokud není sklenice plná. Poté ji zalijeme nálevem z vody, octa a koření, který jsme deset minut provařili a dáme sterilovat asi 45 minut na 80 stupňů. Na závěr ještě jedna dobrá rada: vydržte, a nechte utopence aspoň týden zaležet.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/354-utopenci/
Poslední tip, trik či komentář