Suroviny
Na vývar:
- uzený bůček 500 g
- kořenová zelenina
- cibule 1 ks
- sůl
Na polévku:
- mražený hrášek 1 sáček
- česnek 5 stroužků
- cibule 1 ks
- pórek 10 cm
- smetana na vaření 1 kelímek
- vývar z uzeného masa
- sůl
- pepř
- houska 2 ks
- máslo
- olej
Den předem uvaříme uzené vepřové maso se zeleninou, cibulí a solí, vývar uschováme v chladu. Na máslo dáme nadrobno nasekanou cibuli a pórek, když začne lehce žloutnout, přidáme česnek a několik minut smažíme. Potom přilijeme vývar z uzeného masa, přidáme hrášek a vaříme, až hrášek změkne. Po změknutí hrášku polévku rozmixujeme, aby byla pěkně hladká, a přidáme smetanu. Krátce povaříme a můžeme podávat. Housky nakrájíme na kostičky a osmažíme je na másle s olejem do křupava.
Zdroj: Uzená hrášková polévka s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzena-hraskova-polevka-s-krutony [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář