reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzená hrášková polévka s krutony

Suroviny
Na vývar:

  • uzený bůček 500 g
  • kořenová zelenina
  • cibule 1 ks
  • sůl

Na polévku:

  • mražený hrášek 1 sáček
  • česnek 5 stroužků
  • cibule 1 ks
  • pórek 10 cm
  • smetana na vaření 1 kelímek
  • vývar z uzeného masa
  • sůl
  • pepř
  • houska 2 ks
  • máslo
  • olej

Den předem uvaříme uzené vepřové maso se zeleninou, cibulí a solí, vývar uschováme v chladu. Na máslo dáme nadrobno nasekanou cibuli a pórek, když začne lehce žloutnout, přidáme česnek a několik minut smažíme. Potom přilijeme vývar z uzeného masa, přidáme hrášek a vaříme, až hrášek změkne. Po změknutí hrášku polévku rozmixujeme, aby byla pěkně hladká, a přidáme smetanu. Krátce povaříme a můžeme podávat. Housky nakrájíme na kostičky a osmažíme je na másle s olejem do křupava.

Zdroj: Uzená hrášková polévka s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzena-hraskova-polevka-s-krutony  [On-line 30.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.