- 500 g uzeného masa
- ¼ hrnku hub
- ¼ hrnku krupek
- máslo
- bobkový list
- nové koření
- černý pepř
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- ¼ celeru, 1 stvol řapíkatého celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev
- pár větších brambor
Takto připravený vývar budeme potřebovat na polévku a na podlití mletého masa. Ve větším hrnci osmažíme na másle cibulku, česnek, zalijeme vývarem a přidáme kroupy, na kostky nakrájené brambory, houby, celer, mrkev, pepř a sůl. Vaříme patnáct minut. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso. Polévku podáváme posypanou čerstvou petrželkou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzena-kroupova-polevka [On-line 5.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář