reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzená srnčí panenka s marmeládou z jablek a černými ořechy

4 porce

  • 200 g srnčí panenky
  • hrubozrnná sůl
  • třešňové piliny
  •  jablečná marmeláda
  •  2 kyselá jablka
  • krystalový cukr
  • bílé suché madeirské víno
  • rýžový ocet

na podávání

  • černé ořechy
  • kompotované jeřabiny
  • lískové oříšky
  • bylinky (řebříček)
  • ořechový olej
  • srnčí paštika
  • srnčí omáčka

Panenku posypeme hrubozrnnou solí a necháme tři hodiny marinovat. Sůl vytáhne z masa vodu a pak je křehké.
Po třech hodinách maso očistíme od soli (neoplachujeme!).

Do hrnce vložíme třešňové piliny, pařák na knedlíky, na ně vyskládáme panenku, zakryjeme alobalem, zahřejeme a pozvolna udíme. Udíme 3× po 10 minutách a odstavíme.

Jablka rozpůlíme a odstraníme jádřince, vložíme do kastrolu, zasypeme cukrem, zalijeme madeirou, zakápneme rýžovým octem. Pečeme při 180 °C 30 minut.
Upečená jablka se slupkou a veškerou vypečenou šťávou rozmixujeme a poté redukujeme na marmeládovou konzistenci.

Servírujeme uzenou panenku a doplníme jablečnou marmeládou, černými ořechy (jsou to nedozrálé ořechy naložené do směsi koření a alkoholu), jeřabiny, lískové oříšky, bylinky, zakápneme ořechovým olejem, přidáme kousek srnčí paštiky a zakápneme srnčí omáčkou.

Zdroj: Uzená srnčí panenka s marmeládou z jablek a černými ořechy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1374-uzena-srnci-panenka-s-marmeladou-z-jablek-a-cernymi-orechy/ [On-line 27.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.