reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzená žebra

Ingredience

  • vepřová žebra 4 kusy
  • nakládací koření na žebra (famous daves rib rub) 1 dávka
  • kvalitní barbecue sauce 1 dávka

Žebra rozsekneme napůl a ořežeme přebytečný tuk. Důležité je zbavit se blány, která je ze spodní strany žeber. Očištěná žebra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Pak je okořeníme velkou vrstvou koření, které pomalu vetřeme do žeber. Kořením zcela pokrytá žebra vložíme do udírny tak na čtyři hodiny. Udíme vždy ovocným dřevem, protože dodá masu sladší, lahodnější chuť. Uzená žebra vytáhneme a celá ještě potřeme kvalitním BS – Barbecue Sauce. Vše zabalíme do alobalu a necháme péct při 150 stupních ještě hodinu v troubě. Žebírka konzumujeme rukama. Jako drink pan Daniel doporučuje Jack Daniel’s a Hoegaarden.Zdroj: Uzená žebra; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzena-zebra [On-line 29.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.