Suroviny
- kachní prso 600 g
- bulgur 500 g
- kopřivy 200 g
- šalotka 400 g
- strouhanka 100 g
- máslo 200 g
- tymián 1 g
- ibišek 2 květy
- červené víno 300 g
- cukr 100 g
- kachní fond 500 g
- cibule 100 g
Kachní prso očistíme, kůži prokrájíme a dochutíme solí a pepřem. Kachní prso zprudka opečeme, pouze ze strany kde je kůže. Poté vložíme do vákuovacího sáčku a vaříme v sousvide na 65 stupňů 2 hodiny.
Bulgur propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme v hovězím vývaru do měkka .
Zvlášť v hrnci, na másle opečeme na jemno nakrájenou šalotku. Přidáme nasekané kopřivy poté i uvařený bulgur, dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem.
Oloupanou šalotku vlažíme na plech, který j vysypaný centimetrovou vrtsvou solí, plech s šalotkou vložíme do trouby a pečeme na 160 stupňů 30 min. Poté šalotku podélně rozpůlíme a konce zakrojíme. Vedle si uděláme směs z odkrojků šalotky, másla, strouhanky a bylinek (tymián).Směs promícháme a lžící naneseme na rozpůlené šalotky, které ještě krátce zapečeme, společně se směsí na 180 stupňů 8 min.
Zdroj: Uzené kachní prso s bulgurem s mladými kopřivami, pečenou šalotkou a omáčkou s ibiškem; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/uzene-kachni-prso-s-bulgurem-s-mladymi-koprivami-pecenou-salotkou-omackou-s [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář