reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzené kachní prso s bulgurem s mladými kopřivami, pečenou šalotkou a omáčkou s ibiškem

Suroviny

  • kachní prso 600 g
  • bulgur 500 g
  • kopřivy 200 g
  • šalotka 400 g
  • strouhanka 100 g
  • máslo 200 g
  • tymián 1 g
  • ibišek 2 květy
  • červené víno 300 g
  • cukr 100 g
  • kachní fond 500 g
  • cibule 100 g

Kachní prso očistíme, kůži prokrájíme a dochutíme solí a pepřem. Kachní prso zprudka opečeme, pouze ze strany kde je kůže. Poté vložíme do vákuovacího sáčku a vaříme v sousvide na 65 stupňů 2 hodiny.
Bulgur propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme v hovězím vývaru do měkka .
Zvlášť v hrnci, na másle opečeme na jemno nakrájenou šalotku. Přidáme nasekané kopřivy poté i uvařený bulgur, dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem.
Oloupanou šalotku vlažíme na plech, který j vysypaný centimetrovou vrtsvou solí, plech s šalotkou vložíme do trouby a pečeme na 160 stupňů 30 min. Poté šalotku podélně rozpůlíme a konce zakrojíme. Vedle si uděláme směs z odkrojků šalotky, másla, strouhanky a bylinek (tymián).Směs promícháme a lžící naneseme na rozpůlené šalotky, které ještě krátce zapečeme, společně se směsí na 180 stupňů 8 min.

Zdroj: Uzené kachní prso s bulgurem s mladými kopřivami, pečenou šalotkou a omáčkou s ibiškem; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/uzene-kachni-prso-s-bulgurem-s-mladymi-koprivami-pecenou-salotkou-omackou-s [On-line 01.10.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


dva + = 8


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.