Suroviny
- pstruh 100 g
- sůl 5 g
- cukr 5 g
- jogurt 20 g
- estragon 1 g
- brick těsto 1 g
- ředkvička 20 g
- slanina 10 g
- jablko 25 g
- limeta jedna polovina
- citron jedna polovina
- černý sezam 1 g
- máslo 20 g
Pstruha vykostíme a vytaháme kosti z filátek, čištěná filátka naložíme na 30 min do směsi soli a cukru,poté opláchnema a zaudíme bukovým kouřem.
Jablko nakrájíme na kostičky a naložíme do štávy z limety a citronu.
Z brick těsta upečeme křupavé oplatky se sezamem.
Jogurt pomícháme s čerstvým nasekaným estragonem, pepřem a solí.
Ředkvičku spaříme v emulzi z másla a obalíme do slaniny a zprudka opečeme v troubě při 180 °C. Vše společně servírujeme.
Zdroj: Uzený pstruh s jablky, jogurtem s estragonem a křupavou oplatkou a ředkvičkami; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/uzeny-pstruh-s-jablky-jogurtem-s-estragonem-krupavou-oplatkou-redkvickami [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář