Ingredience
- vejce uvařená natvrdo 5 kusů
- směs zeleniny (například hradišťanka) 1 sklenice
- majonéza 1 kus
- želatina do vaječné tlačenky 1 kus
- cibule 1 kus
- salám 300 g
- ocet 2 lžíce
- voda 250 ml
- sůl 1 špetka
Do mísy dáme najemno pokrájenou cibuli, salám, scezenou sterilovanou zeleninu (nálev si uchováme), sůl a majonézu. Do odměrky dáme nálev ze zeleniny, ocet, čtvrt litr vody. Roztok nalijeme do kastrůlku a přidáme želatinu. Necháme ji rozpustit, poté vlijeme do misky s nakrájenými ingrediencemi. Vše rychle smícháme a nalijeme do formy. Necháme ztuhnout, pokud spěcháme, pomůže nám mrazák.
Zdroj: Vaječná tlačenka ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vajecna-tlacenka-0 [On-line 22.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář