reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valašské frgále

Suroviny
Na těsto:

  • polohrubá mouka 700 g
  • žloutek 2 ks
  • hladká mouka
  • sůl 1 špetka
  • cukr moučka 2 lžíce
  • droždí
  • citronová kůra
  • mléko 500 ml

Tvarohová náplň:

  • tvaroh 2 balení
  • vanilinový cukr
  • cukr moučka
  • žloutek 2 ks
  • citronová kůra
  • meruňková marmeláda
  • hladká mouka

Maková náplň:

  • mletý mák 200 g
  • povidla
  • vanilinový cukr
  • mléko 250 ml
  • cukr moučka
  • hřebíček

Drobenka:

  • máslo 80 g
  • hrubá mouka 100 g
  • cukr moučka 80 g

Z droždí, cukru a čtvrt litru mléka si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, přidáme kvásek, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, moučkový cukr a žloutky a zbytek mléka. Suroviny spojíme a „vyboucháme“ těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: tvaroh, žloutky, cukr vanilkový, moučkový a citronovou kůru smícháme dohromady a utřeme.

Dále si připravíme makovou náplň: mléko s mákem a hřebíčkem povaříme, přidáme povidla, moučkový a vanilkový cukr. Necháme vychladnout.

Jakmile je těsto vykynuté, rozdělíme ho na čtyři díly, které podsypeme hladkou moukou. Na každý bochánek dáme náplň a utvoříme šátečky, které klademe na plech vymaštěným máslem a rukou tvoříme koláč. Okraje pomastíme máslem, přidáme náplň, posypeme drobenkou a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme půl hodiny. Po upečení okraje opět pomastíme máslem a necháme vychladnout.

Zdroj: Valašské frgále; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/valasske-frgale  [On-line 27.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.