Ingredience
- sušené švestky (bez pecky) 200 g
- loupané mandle 100 g
- malá odlivka slivovice 1 dávka
- krájená anglická slanina 250 g
Nejprve do každé vypeckované švestky zatlačíme jednu oloupanou celou mandli (místo pecky). Takto naplněné švestky dáme do misky a zalijeme je trochou slivovice. Necháme nasáknout zhruba půl hodiny. Poté každou švestku obtočíme plátkem anglické slaniny a upevníme párátkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia a necháme zhruba deset minut péci (aby slanina zezlátla a byla křupavá). Podáváme jako teplý předkrm.
Zdroj: Valašské jednohubky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/valasske-jednohubky [On-line 29.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář