reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valašské jednohubky

Ingredience

  • sušené švestky (bez pecky) 200 g
  • loupané mandle 100 g
  • malá odlivka slivovice 1 dávka
  • krájená anglická slanina 250 g

Nejprve do každé vypeckované švestky zatlačíme jednu oloupanou celou mandli (místo pecky). Takto naplněné švestky dáme do misky a zalijeme je trochou slivovice. Necháme nasáknout zhruba půl hodiny. Poté každou švestku obtočíme plátkem anglické slaniny a upevníme párátkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia a necháme zhruba deset minut péci (aby slanina zezlátla a byla křupavá). Podáváme jako teplý předkrm.

Zdroj: Valašské jednohubky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/valasske-jednohubky [On-line 29.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.