reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valašský frgál s hruškami

Ingredience
těsto:

  • droždí 1 kostka
  • cukr 75 g
  • hladká mouka 500 g
  • mléko 250 ml
  • sůl 1 špetka
  • žloutek 2 kusy
  • máslo 125 g
  • vejce na potření 1 kus

na náplň:

  • máslo 500 g
  • hladká mouka 40 g
  • sušené hrušky 300 g
  • voda 300 ml
  • cukr 50 g
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • skořice 1 lžička
  • mletý badyán 1 špetka
  • rum 50 ml
  • drobenka na posypání 1 dávka

1. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Poté vytvoříme bochánky a vypracujeme velké koláče. Potřeme je náplní, posypeme drobenkou, již jsme si udělali podle klasického postupu, a pečeme na 180 stupňů, podle naší trouby.

2. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku do náplně. Sušené hrušky nakrájíme na malé kousky, zalijeme je vodou, přivedeme k varu, přidáme oba cukry s kořením, směs vaříme, dokud hrušky nezměknou. Dle potřeby přiléváme vodu, poté náplň zahustíme připravenou jíškou a ještě pět minut povaříme, nakonec dochutíme rumem.

Zdroj: Valašský frgál s hruškami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/valassky-frgal-s-hruskami [On-line 29.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.