- 250 g šlehačky
250 g jahodového jogurtu
300 g jahod
70 g moučkového cukru
30 g plátkové želatiny
kakaový korpus
olej
ozdobné plátky
na ozdobu:
- ostružiny
maliny
borůvky
čokoláda
snítka máty nebo meduňky
na ozdobné pláty:
- 300 g hladké mouky
300 g másla
300 g cukru
300 g bílků
potravinářské barvivo
agarová poleva
Z kakaového korpusu vykrojíme srdíčka. Formičky vymažeme olejem a pokud se nám podaří vytvořit ozdobné plátky, vyložíme jimi vnitřní strany formiček. Pak do nich vložíme srdíčka z korpusu a poklademe je nakrájenými jahodami. Na náplň smícháme přislazený jahodový jogurt s rozpuštěnou želatinou a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Vzniklým krémem formičky naplníme, povrch uhladíme a dáme vychladit nejméně na 90 minut, nejlépe však do druhého dne. Po ztuhnutí srdíčka ozdobíme nakrájenými plátky jahod, plátky čokolády, ostružinami, borůvkami a malinami, případně snítkou máty či meduňky.
Vzhledem k tomu, že výroba ozdobných plátků je jak na suroviny, tak i na postup náročná, můžeme místo nich boční strany srdíček po vyjmutí z formy potřít šlehačkou a obalit plátky mandlí, strouhanými ořechy nebo čokoládou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/82-valentynska-jahodova-srdicka/
Valentýnská jahodová srdíčka
Poslední tip, trik či komentář