reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valentýnská jahodová srdíčka

  • 250 g šlehačky
    250 g jahodového jogurtu
    300 g jahod
    70 g moučkového cukru
    30 g plátkové želatiny
    kakaový korpus
    olej
    ozdobné plátky

na ozdobu:

  • ostružiny
    maliny
    borůvky
    čokoláda
    snítka máty nebo meduňky

na ozdobné pláty:

  • 300 g hladké mouky
    300 g másla
    300 g cukru
    300 g bílků
    potravinářské barvivo
    agarová poleva

Z kakaového korpusu vykrojíme srdíčka. Formičky vymažeme olejem a pokud se nám podaří vytvořit ozdobné plátky, vyložíme jimi vnitřní strany formiček. Pak do nich vložíme srdíčka z korpusu a poklademe je nakrájenými jahodami. Na náplň smícháme přislazený jahodový jogurt s rozpuštěnou želatinou a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Vzniklým krémem formičky naplníme, povrch uhladíme a dáme vychladit nejméně na 90 minut, nejlépe však do druhého dne. Po ztuhnutí srdíčka ozdobíme nakrájenými plátky jahod, plátky čokolády, ostružinami, borůvkami a malinami, případně snítkou máty či meduňky.
Vzhledem k tomu, že výroba ozdobných plátků je jak na suroviny, tak i na postup náročná, můžeme místo nich boční strany srdíček po vyjmutí z formy potřít šlehačkou a obalit plátky mandlí, strouhanými ořechy nebo čokoládou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/82-valentynska-jahodova-srdicka/

Valentýnská jahodová srdíčka

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.