- 6 vajec
- 120 g krupicového cukru
- 2 lžíce holandského kakaa
- 3 šlehačky ke šlehání (33 %)
- 3 ztužovače šlehačky
- 3 lžičky cukru
- 100 g strouhaných vlašských ořechů
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do husté pěny, zašleháme cukr a poté 2 lžíce prosátého kakaa. Našleháme žloutky a vmícháme do hmoty. Pak vše nalijeme na plech vyloženým papírem na pečení a při teplotě 180 až 200 °C pečeme 8 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a smotáme po délce do rolády. Než roláda vychladne, připravíme si náplň. Vyšleháme tři šlehačky se třemi lžičkami mletého cukru a třemi ztužovači. Vychladlou roládu vybalíme z papíru a potřeme připravenou šlehačkovou náplní. Trochu náplně si necháme na dozdobení. Roládu smotáme a dáme ztuhnout do lednice. Poté nakrájíme na kolečka a před podáváním dozdobíme šlehačkou a strouhanými ořechy. Doprostřed posadíme čerstvou jahodu.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanek-0 [12.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář