reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vánek – roláda dezert

  • 6 vajec
  • 120 g krupicového cukru
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 3 šlehačky ke šlehání (33 %)
  • 3 ztužovače šlehačky
  • 3 lžičky cukru
  • 100 g strouhaných vlašských ořechů

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do husté pěny, zašleháme cukr a poté 2 lžíce prosátého kakaa. Našleháme žloutky a vmícháme do hmoty. Pak vše nalijeme na plech vyloženým papírem na pečení a při teplotě 180 až 200 °C pečeme 8 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a smotáme po délce do rolády. Než roláda vychladne, připravíme si náplň. Vyšleháme tři šlehačky se třemi lžičkami mletého cukru a třemi ztužovači. Vychladlou roládu vybalíme z papíru a potřeme připravenou šlehačkovou náplní. Trochu náplně si necháme na dozdobení. Roládu smotáme a dáme ztuhnout do lednice. Poté nakrájíme na kolečka a před podáváním dozdobíme šlehačkou a strouhanými ořechy. Doprostřed posadíme čerstvou jahodu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanek-0 [12.11.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.