reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vanilková pana cotta

Suroviny

  • želatina 2 lžičky
  • smetana ke šlehání 500 ml
  • cukr moučka 40 g
  • vanilkový lusk 1 ks
  • rostlinný olej
  • máta na ozdobu

Na krém:

  • mléko 500 ml
  • žloutek 8 ks
  • cukr 250 g
  • vanilkový lusk 1 ks
  • likér 0,25 dl

V míse rozmíchejte 2 lžíce vody a želatinu. Nechte 5 minut stát. Mističky jemně vymažte olejem. Smetanu spolu s cukrem a vanilkou krátce povařte. Přidejte želatinu a další 2 minuty povařte. Hmotu nalijte do misek a nechte v lednici vychladit.

Krém: do mísy dáme žloutky, cukr a vyškrábnutý lusk. Důkladně prošleháme. V kastrůlku zahřejeme mléko, ve kterém povaříme lusk z vanilky. Do žloutků nalijeme asi 1/3 teplého mléka a zašleháme a přilejeme ke zbytku mléka. Přidáme likér a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí.

Zdroj: Vanilková pana cotta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkova-pana-cotta  [On-line 27.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.