Suroviny
- želatina 2 lžičky
- smetana ke šlehání 500 ml
- cukr moučka 40 g
- vanilkový lusk 1 ks
- rostlinný olej
- máta na ozdobu
Na krém:
- mléko 500 ml
- žloutek 8 ks
- cukr 250 g
- vanilkový lusk 1 ks
- likér 0,25 dl
V míse rozmíchejte 2 lžíce vody a želatinu. Nechte 5 minut stát. Mističky jemně vymažte olejem. Smetanu spolu s cukrem a vanilkou krátce povařte. Přidejte želatinu a další 2 minuty povařte. Hmotu nalijte do misek a nechte v lednici vychladit.
Krém: do mísy dáme žloutky, cukr a vyškrábnutý lusk. Důkladně prošleháme. V kastrůlku zahřejeme mléko, ve kterém povaříme lusk z vanilky. Do žloutků nalijeme asi 1/3 teplého mléka a zašleháme a přilejeme ke zbytku mléka. Přidáme likér a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí.
Zdroj: Vanilková pana cotta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkova-pana-cotta [On-line 27.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář