(na 4 sklenice)
- 2 dcl rumu
1 dcl griotky
400 ml vody
šťáva z pomeranče
4 lžičky plátků mandlí
4 lžíce medu
4 kousky skořice
8 hřebíčků
máslo
na ozdobení:
- citron
cukr krystal
pomeranč
Do vroucí vody nasypeme celou skořici a hřebíček a necháme asi pět minut provařit. Přidáme šťávu z pomerančů, plátky mandlí a med, přivedeme k varu a na závěr zalijeme rumem a griotkou. Podáváme ve skleničkách s cukrovým okrajem a plátkem pomeranče. A pokud přidáme pár kapek rozpuštěného másla, nejen, že bude punč jemnější, ale zůstane i déle horký a navíc – nevyprchá z něj alkohol.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/206-vanocni-punc/
Poslední tip, trik či komentář