reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vánoční punč

(na 4 sklenice)

  • 2 dcl rumu
    1 dcl griotky
    400 ml vody
    šťáva z pomeranče
    4 lžičky plátků mandlí
    4 lžíce medu
    4 kousky skořice
    8 hřebíčků
    máslo

na ozdobení:

  • citron
    cukr krystal
    pomeranč

Do vroucí vody nasypeme celou skořici a hřebíček a necháme asi pět minut provařit. Přidáme šťávu z pomerančů, plátky mandlí a med, přivedeme k varu a na závěr zalijeme rumem a griotkou. Podáváme ve skleničkách s cukrovým okrajem a plátkem pomeranče. A pokud přidáme pár kapek rozpuštěného másla, nejen, že bude punč jemnější, ale zůstane i déle horký a navíc – nevyprchá z něj alkohol.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/206-vanocni-punc/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.