reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vánoční slepičí krém s máslovými krutony

  • 1 l slepičího vývaru
    80 g másla
    200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
    40 g hladké mouky
    250 ml smetany
    slepičí maso z vývaru
    muškátový oříšek nebo květ
    bílý pepř
    sůl
    pažitka (zelená petrželka)

na krutony:

  • starší housky
    máslo

Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme moukou, přidáme trochu muškátu a krátce prosmažíme. Zalijeme silným slepičím vývarem a asi patnáct minut necháme provařit. Poté ještě zalijeme smetanou, přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem, a na závěr přidáme obrané slepičí maso z vývaru. Podáváme s krutony z plátků housky, které jsme potřeli rozpuštěným máslem a v troubě na 200 stupňů opekli dozlatova. Polévku můžeme na talíři ozdobit pažitkou či petrželkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/203-vanocni-slepici-krem-s-maslovymi-krutony/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.