reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařená slepice v polévce „Újházi”

4 porce

  • 1, 2 kg slepice
  • 20 dkg karotky
  • 10 dkg kořene petržele
  • 10 dkg celeru
  • 5 dkg cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 5 dkg hub
  • 10 dkg zeleného hrášku
  • 15 dkg květáku
  • 10 dkg vlasových nudlí
  • 1 svazeček petrželové natě
  • pepř v celku
  • sůl

Vykuchanou a omytou slepici dáme vařit na plotnu v hrnci se studenou vodou. Až začne voda vřít, sebereme šedou pěnu, která se tvoří na hladině, a přidáme do polévky kuličky pepře v celku, sůl, nerozkrájenou cibuli, česnek a celer. Na mírném plameni pomalu vaříme, a to kratší či delší dobu, podle stáří slepice.

Ostatní zeleninu přidáme, až se vaření bude chýlit ke konci, aby nebyla příliš měkká. Karotku, kořen petržele a houby potom nakrájíme na nudličky, které si necháme až k podávání. Květák, hrášek a nudle si uvaříme zvlášť v malé dávce polévky.

Před podáváním slepičí maso vykostíme, pokrájíme a podáváme je obložené zeleninou a nudlemi.

Nakonec jídlo posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3641

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.