reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařené domácí uzené ve várce z jablečného moštu a zelné ragú s bílým chřestem

4 porce

  • 500 g uzeného masa
  • 700 ml jablečného moštu
  • snítka tymiánu
  • 4 kuličky jalovce

Maso nakrájíme na plátky, které vložíme do várky z jablečného moštu, tymiánu a jalovce. Vaříme doměkka. Takto připravené maso podáváme se zelným ragú.

Zelné ragú

  • 1 menší hlávka mladého bílého zelí
  • 100 g másla
  • 1 jarní cibulka
  • 250 g bílého chřestu
  • drcený kmín
  • 0,3 l bílého vína
  • hrst sekané petrželky
  • 100 g sýra smodrou plísní
  • sůl

Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky.

Na másle opečeme zelí s cibulkou, podlijeme bílým vínem, osolíme, přidáme drcený kmín, kousky chřestu a petrželku. Dusíme na skus chřestu, na závěr rozdrobíme sýr s modrou plísní, necháme rozpustit, případně dosolíme a podáváme k masu.

Zdroj: Vařené domácí uzené ve várce z  jablečného moštu a zelné ragú s bílým chřestem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1448-varene-domaci-uzene-ve-varce-z-jablecneho-mostu-a-zelne-ragu-s-bilym-chrestem/ [On-line 28.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.