4 porce
- 500 g uzeného masa
- 700 ml jablečného moštu
- snítka tymiánu
- 4 kuličky jalovce
Maso nakrájíme na plátky, které vložíme do várky z jablečného moštu, tymiánu a jalovce. Vaříme doměkka. Takto připravené maso podáváme se zelným ragú.
Zelné ragú
- 1 menší hlávka mladého bílého zelí
- 100 g másla
- 1 jarní cibulka
- 250 g bílého chřestu
- drcený kmín
- 0,3 l bílého vína
- hrst sekané petrželky
- 100 g sýra smodrou plísní
- sůl
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
Na másle opečeme zelí s cibulkou, podlijeme bílým vínem, osolíme, přidáme drcený kmín, kousky chřestu a petrželku. Dusíme na skus chřestu, na závěr rozdrobíme sýr s modrou plísní, necháme rozpustit, případně dosolíme a podáváme k masu.
Zdroj: Vařené domácí uzené ve várce z jablečného moštu a zelné ragú s bílým chřestem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1448-varene-domaci-uzene-ve-varce-z-jablecneho-mostu-a-zelne-ragu-s-bilym-chrestem/ [On-line 28.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář