- zelený chřest 3 svazky
- petržel 10 svazků
- vinný ocet 2 lžíce
- vejce 4 kusy
- cibule (šalotka) 5 kusů
- pažitka 1 svazek
- máta 4 snítky
- majonéza 3 lžíce
- zakysaná smetana 4 balení
Chřest omyjeme, oloupeme, tvrdé konce odřízneme. Zatím dáme stranou. V míse smícháme nadrobno nakrájenou šalotku, petržel, pažitku, mátu a vinný ocet. Zamícháme. Chřest opékáme asi pět minut na pánvičce s trochou oleje (doměkka). Připravíme si vajíčka. Čtyři vyklepneme na pánev a usmažíme volská oka.
Majonézu a smetanu smícháme. Hotový chřest vyjmeme z pánvičky, obalíme ve směsi nasekaných bylinek a rozdělíme na talíře. Na každý talíř položíme jedno volské oko a polijeme je omáčkou z majolky a zakysané smetany.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vareny-chrest-s-vejcem-zeleninou [On-line 27.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář