reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařený chřest s vejcem a zeleninou

  • zelený chřest 3 svazky
  • petržel 10 svazků
  • vinný ocet 2 lžíce
  • vejce 4 kusy
  • cibule (šalotka) 5 kusů
  • pažitka 1 svazek
  • máta 4 snítky
  • majonéza 3 lžíce
  • zakysaná smetana 4 balení

Chřest omyjeme, oloupeme, tvrdé konce odřízneme. Zatím dáme stranou. V míse smícháme nadrobno nakrájenou šalotku, petržel, pažitku, mátu a vinný ocet. Zamícháme. Chřest opékáme asi pět minut na pánvičce s trochou oleje (doměkka). Připravíme si vajíčka. Čtyři vyklepneme na pánev a usmažíme volská oka.

Majonézu a smetanu smícháme. Hotový chřest vyjmeme z pánvičky, obalíme ve směsi nasekaných bylinek a rozdělíme na talíře. Na každý talíř položíme jedno volské oko a polijeme je omáčkou z majolky a zakysané smetany.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vareny-chrest-s-vejcem-zeleninou [On-line 27.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.