Ingredience
- 2 vepřové jazyky
- 50 g nakrájené šalotky
- Celer
- 50 g karotky
- 30 g pórku
- 1 stroužek česneku
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- Petržel
- 400 ml vývaru
- 16 g champagne octa
Vývar přivedeme k varu a vhodíme do něj pár kuliček pepře, tymián, ocet a zeleninu; tu jsme si předem nakrájeli nahrubo, česnek rozmačkali. Poté do vývaru ponoříme jazyky a lehce zavaříme. Následně jazyky vložíme do trouby, kde je budeme péct pod poklicí 2 hodiny při 150 stupních. Uzený jazyk vyndáme přibližně o půl hodiny dříve.
Doporučujeme přelít křenovou omáčkou nebo podávat s čočkovým salátem.
Zdroj: Vařený jazyk; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2394-vareny-jazyk/ [On-line 15.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář