reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Variace amuse-bouche

Suroviny
Ďábelské guacamole

  • zralé avocado 4 ks
  • chilli paprička 3 ks
  • česnek 2 stroužky
  • citronová tráva
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

cuketové rolky

  • menší cuketa 1 ks
  • olivový olej
  • krémový sýr 80 g
  • česnek 1/2 stroužku
  • provensálské koření 1 lžička
  • sůl
  • rajče 1 ks
  • sušená šunka 50 g
  • čerstvá bazalka

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem

  • větší červená řepa 2 ks
  • kozí sýr 5 koleček
  • med
  • olivový olej
  • limetková šťáva
  • lístky máty peprné
  • několik kousků čerstvého ovoce
  • hrst piniových semínek

Ďábelské guacamole: Avokáda oloupeme, vyjmeme pecku a dáme do mísy. Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, chilli papričky (odstraňme semena a nasekáme je najemno). Vymačkáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a dobře promícháme (můžeme použít např. ruční mixér). Podáváme s tortillovými lupínky, ozdobíme chilli papričkou.
Cuketové rolky: Cuketu omyjeme a nakrájíme podélné̌ na dlouhé́ tenké́ plátky. Plátky osolíme a necháme zhruba 15 minut odpočinout, aby se vypotily. Každý́ plátek zlehka ogrilujeme nebo opečeme na pánvi na trošce oleje. V misce smícháme krémový́ sýr s česnekem, nakrájenými rajčaty, lístky bazalky a provensálským kořením, osolíme podle chuti. Na cuketové́ plátky položíme půl plátku sušené́ šunky a potřeme slabou vrstvou krémové́ náplně̌. Zabalíme, případně použijeme párátko nebo ovážeme stéblem pažitky, na talíři zakápneme olejem a ozdobíme bazalkou. Naplň̌ lze i chuťové̌ obměnit – místo provensálských bylinek můžeme použit najemno nasekaná́ sušená́ rajčata, olivy, bazalku, čerstvá́ rajčata nebo kopr.
Variace červené řepy s kozím sýrem, přelité limetkovo-medovo-mátovou marinádou: Na marinádu vymačkáme limetkovou šťávu, přidáme med, nasekané lístky čerstvé máty, pár kousků čerstvého ovoce nakrájeného na malé kousky a dobře zamícháme. Před podáváním necháme pár hodin odležet v lednici. Uvařenou červenou řepu nakrájíme na plátky. Následně vykrájíme jednotlivé plátky řepy do požadovaného tvaru (např. hvězdička, srdíčko), můžeme si pomoci vykrajovátkem. Na párátko naaranžujeme dva plátky řepy proložené kozím sýrem. Posypeme nasucho opraženými piniovými semínky a zakápneme připravenou marinádou.

Zdroj: Variace amuse-bouche; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-amuse-bouche  [On-line 07.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.