Suroviny
- vyloupaná zralá rajčata bez semínek 0,5 kg
- bílé pečivo 200 g
- malá cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- bazalka 1 svazek
- zeleninový vývar/voda de potřeby
- olivový olej
- sůl
- pepř
Na pánvi na oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku, přidáme natrhanou bazalku (asi polovinu svazku), rajčata, sůl, pepř, vše promícháme a vaříme 15 minut. Poté přidáme tenké plátky pečiva, zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do té doby, než polévka zhoustne. Asi po 20 minutách stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme čtvrt hodiny odležet. Servírujeme s bazalkou a plátkem parmezánu.
Zdroj: Pappa al pomodoro; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pappa-al-pomodoro-1 [On-line 07.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář