Suroviny
Pomazánka:
- vejce natvrdo 4 ks
- máslo několik lžic
- majonéza 2 lžíce
- plnotučná hořčice 1 lžička
- sůl
- pepř
- středně velká cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- čerstvá pažitka
Bulky:
- hladká mouka 0,5 kg
- mléko 250 ml
- hera 25 g
- žloutek 2 ks
- čerstvé droždí 25 g
- sůl 2 lžičky
- sezam na posypání
Natvrdo uvařená a nastrouhaná vejce smícháme s povoleným máslem, přidáme majonézu a najemno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Dochutíme solí, pepřem, vmícháme trochu kremžské hořčice a pokrájené pažitky, které si trochu necháme na posypání před konzumací.
Suroviny na bulky smícháme dohromady. Z trochy vlažného mléka, lžíce mouky a droždí necháme vzejít kvásek. Heru roztavíme a smícháme s tekutými ingrediencemi. Vzešlý kvásek promícháme s moukou a vším ostatním. Necháme hodinu a půl kynout na teplém místě. Pak vytvoříme bochánky, které potřeme žloutkem, posypeme sezamem a upečeme při 185°C dozlatova.
Zdroj: Variace pomazánek s domácí bulkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-pomazanek-s-domaci-bulkou [On-line 08.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář