reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s jahodami a mojito přelivem

Suroviny

  • želatina 4 plátky
  • vanilkový lusk 1 ks
  • smetana ke šlehání 500 ml
  • cukr 40 g
  • jahody

Želatinu smícháme se dvěma lžícemi vlažné vody. Smetanu, cukr a vanilkový lusk dovedeme k varu a chvilinku povaříme. (Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, semínka vyškrábneme do smetany a hodíme tam i vyškrábaný lusk.) Vyvařený lusk vyndáme a poté přidáme želatinu.

Panna cottu nalijeme do formiček vymazaných olejem. Dáme na 4-6 hodin vychladit do lednice, pak vyklopíme z formiček a podáváme například se svařeným ovocem.

V jiném hrnci si uvaříme jahody s limetkovou šťávou a cukrem, až vznikne „omáčka“.na dezert.

Zdroj: Panna cotta s jahodami a mojito přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-jahodami-mojito-prelivem  [On-line 08.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.