reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ossobuco alla Milanese se šafránovým rizotem

Suroviny

  • 5 ks „ossobuco“ – po 300 g telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí
  • čerstvé bylinky
  • mletý pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • velká cubule 1 ks
  • máslo 50 g
  • olivový olej 2-3 lžíce
  • drcená rajčata 300 ml
  • bílé víno 500 ml
  • hovězí vývar 500 ml

Gremolata:

  • plocholistá petrželka 1 svazek
  • kůra z 1 citronu
  • česnek 2 stroužky

Šafránové rizoto:

  • rýže Arborio 350 g
  • šafrán špetka
  • suché bílé víno 50 ml
  • vývar 500 ml
  • šalotka 50 g
  • čerstvé máslo 20 g
  • parmezán 50 g
  • sůl
  • česnek

Na oleji pomoučené maso osmahneme dozlatova z obou stran a dáme stranou. Ve výpeku a přidaném másle pozvolna osmahneme na kolečka nakrájenou cibulku, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme vývar. Vrátíme maso, přiklopíme a dusíme na pánvi asi dvě hodiny.

Rizoto: Najemno pokrájenou šalotku zlehka orestujeme na másle, přidáme nepropranou rýži a ještě krátce restujeme. Poté přidáme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit. Pak už jen postupně, po troškách podléváme vývarem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 15 až 18 minut. Před podáváním můžeme zjemnit kouskem čerstvého másla a dochutit strouhaným parmazánem. Servírujeme v hlubokém talíři, dochucené gremolatou.

Zdroj: Ossobuco alla Milanese se šafránovým rizotem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ossobuco-alla-milanese-se-safranovym-rizotem  [On-line 08.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.