Ingredience
na tatarák s topinkou:
- falešné svíčkové 300 g
- půl cibule 1 g
- žloutek 1 kus
- sůl a pepř 1 dávka
- lžíce kečupu 1 kus
- lžička hořčice 1 kus
- lžička worcesteru 1 kus
- půl lžičky sójové omáčky 1 kus
- mletý kmín 1 dávka
naložený hermelín:
- hermelíny 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 1 dávka
- chilli paprička, pokrájená 1 kus
- olej na zalití 1 dávka
mini caprese:
- balení třešinkové mozzarelly 1 kus
- balení cherry rajčat 1 kus
na pesto:
- olivový olej 5 lžiček
- svazek čerstvé bazalky 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
- parmazán 50 g
- stroužky česneku 2 kusy
papričky s pikantním tvarohem:
- barevné papriky 3 kusy
- tvaroh 1 balení
- česnek dle chuti 1 dávka
- jarní cibulky 1 dávka
Postup:
1. Opeču trojúhelníky z chleba na úhledné topinky. Maso na tatarák umelu nebo rozmixuji a smíchám podle chuti s uvedenými surovinami. Mažu na topinky.
2. Hermelín nakrájím na dílky a sýr proložím ve sklenici s cibulí, česnekem a chilli, zaleju olejem, uzavřu a nechám uležet.
3. Na caprese si na párátko napíchnu rajčátko a kuličku mozzarelly, porci potřu pestem, které si v mixéru udělám z bazalky, parmazánu, česneku a oleje.
4. Papriku si nakrájím na větší dílky a obložím je směsí okořeněného tvarohu, nasekané jarní cibulky a drceného česneku
Zdroj: Variace předkrmů; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-predkrmu [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář