reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s fazolkami

Ingredience

  • vepřové panenky 1 kg
  • plátky anglické slaniny 10 kusů
  • přílohy:
  • zelené fazolky 500 g
  • sůl a pepř 1 dávka
  • anglická slanina 100 g
  • brambory typu c 1 kg
  • čtvrt másla 1 dávka
  • mléko 250 ml

 

 

1. Panenku nakrájíme na deset medailónků, osolíme, opepříme, každý medailónek obalíme po obvodu plátkem anglické slaniny a osmažíme po obou stranách asi 5 minut. Maso dáme stranou a necháme je odležet, do výpeku přidáme 5 lžic vody, povaříme a šťávu zakápneme smetanou.
2. Zelené fazolky pokrájíme na polovic, anglickou slaninu na kostičky opražíme na pánvi, přidáme fazolky a společně restujeme.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Slijeme, přidáme máslo a postupně zašleháme horké mléko nebo smetanu.

Zdroj: Vepřová panenka s fazolkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-fazolkami [On-line 16.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.