Ingredience
- rozpuštěné a vychladlé máslo 85 g
- velká rozšlehaná vejce 2 kusy
- mléko 200 ml
- krupicový cukr 140 g
- pravá mletá vanilka nebo půl sáčku vanilkového cukru 1 špetka
- hladká mouka 250 g
- prášek do pečiva 1 lžička
- jedlá soda 1 lžička
- borůvky 150 g
- mražené ovoce 500 g
- mléko 250 ml
- vanilkový puding 1 sáček
- cukr 1 dávka
1. Troubu si předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček. Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a „povolené“ borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!
2. Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.
3. Před servírováním rozehřejeme ovoce a osladíme. Servírujeme vedle dortíků. Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme řidší omáčku a zdobíme na talíři kolem teplého ovoce.
Zdroj: Varma muffins med frukt och vaniljkräm; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/varma-muffins-med-frukt-och-vaniljkraem [On-line 05.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář