reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Varma muffins med frukt och vaniljkräm

Ingredience

  • rozpuštěné a vychladlé máslo 85 g
  • velká rozšlehaná vejce 2 kusy
  • mléko 200 ml
  • krupicový cukr 140 g
  • pravá mletá vanilka nebo půl sáčku vanilkového cukru 1 špetka
  • hladká mouka 250 g
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • jedlá soda 1 lžička
  • borůvky 150 g
  • mražené ovoce 500 g
  • mléko 250 ml
  • vanilkový puding 1 sáček
  • cukr 1 dávka

1. Troubu si předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček. Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a „povolené“ borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!

2. Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.

3. Před servírováním rozehřejeme ovoce a osladíme. Servírujeme vedle dortíků. Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme řidší omáčku a zdobíme na talíři kolem teplého ovoce.

Zdroj: Varma muffins med frukt och vaniljkräm; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/varma-muffins-med-frukt-och-vaniljkraem [On-line 05.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.