reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vdolky

na těsto:

  • 1 kg polohrubé mouky
    400 ml mléka
    40 g droždí
    130 g cukru krystal
    3 vejce
    120 g másla
    1 citron
    špetka soli
    olej na smažení

na dokončení:

  • moučkový cukr
    povidla
    měkký tvaroh
    šlehačka
    tvrdý tvaroh

Z části teplého mléka, droždí, trochy cukru a mouky vymícháme kvásek, na který opatrně navršíme ostatní suroviny kromě zbytku mléka. Tedy všechnu zbývající mouku, cukr, vejce, povolené máslo, citronovou kůru a špetku soli. Až kvásek vykyne, zaděláme za postupného přilévání mléka pevné hladké těsto. Necháme ho vykynout, poté ho přetužíme a vyválíme z něj asi centimetr silný plát, ze kterého vykrájíme kolečka. Ta po vykynutí uprostřed promáčkneme a v rozpáleném oleji zvolna usmažíme z obou stran do zlatova. Hotové vdolky pocukrujeme, ozdobíme povidly, měkkým tvarohem s cukrem a šlehačkou, a zasypeme nastrouhaným tvrdýmtvarohem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/353-vdolky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.