reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vdolky

Suroviny

  • hladká mouka 500 g
  • máslo 50 g
  • žloutek 5 ks
  • cukr 50 g
  • rum 1 lžíce
  • droždí 30 g
  • sůl
  • tuk na smažení
  • vlažné mléko 250 ml

Na ozdobu:

  • tvaroh, s vanilkovým cukrem, popř. troškou smetany na rozředění
  • marmeláda
  • povidla

Máslo a cukr vyšleháme do pěny, poté přidáme postupně žloutky, vsypeme mouku, kterou trošku osolíme,a přidáme zbylé ingredience (kvásek – stejný postup jako u housek),vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut kynout.

Po vykynutí rozválíme těsto na moukou posypané desce na tloušťku 2–3 cm a vykrajujeme kolečka skleničkou. Kolečka necháme tak deset minut kynout. Do vykynutých koleček uděláme dolík, pak vkládáme do rozpuštěného tuku, smažíme pod pokličkou dozlatova(přibližně 2–3 minuty) z každé strany.

Usmažené vdolky dáme na ubrousek, ať to není tak mastné. Zdobíme marmeládou nebo povidly a vyšlehaným tvarohem s cukrem.

Zdroj: Vdolky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vdolky  [On-line 29.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.