reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ve slanině balená vepřová panenka s mačkanou kořenovou zeleninou a šalotkovou omáčkou

4 porce

  • 600 g vepřové panenky
  • snítka tymiánu
  • mletý pepř
  • asi 16 plátků anglické slaniny

Vepřovou panenku očistíme od blan a opepříme. Anglickou slaninu vyskládáme na potravinářskou folii, na spodní kraj položíme panenku, dobře zabalíme a dáme do trouby vyhřáté na 80 °C na 30 min. Téměř hotovou panenku rozbalíme z folie a ještě zprudka opečeme na pánvi a necháme chvilku odstát.

Mačkaná zelenina

  • 150 g mrkve
  • 150 g celeru
  • 150 g cibule
  • 150 g řapíkatého celeru
  • voda na uvaření
  • sůl
  • 50 g másla
  • pažitka
  • mletý pepř

Zeleninu nakrájíme na kusy a vaříme doměkka (téměř rozvaříme), poté ji scedíme, opečeme na másle, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou pažitku.

Šalotková omáčka

  • 200 g šalotky
  • 200 ml bílého vína
  • 100 g másla
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • mletý pepř
  • sůl

Šalotku nasekáme najemno a zpěníme na časti másla, přidáme nasekaný tymián, zalijeme vínem a krátce necháme povařit, nakonec přidáme zbytek másla a metličkou omáčku spojíme, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

Zdroj: Ve slanině balená vepřová panenka s mačkanou kořenovou zeleninou a šalotkovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1783-ve-slanine-balena-veprova-panenka-s-mackanou-korenovou-zeleninou-a-salotkovou-omackou/  [On-line 11.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.