Ingredience
vejce s ruským kaviárem:
- žloutky (z 5 vajec) 75 g
- máslo 40 g
- sardelová pasta 2 g
- sůl 1 špetka
- kaviár na ozdobu, citron 1 dávka
tatarák z norského lososa
- uzený losos 200 g
- menší cibule 1 kus
- citronová šťáva 1 lžička
- olivový olej 1 lžíce
- koňak 1 lžička
- posekaný kopr 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- bílé opečené tousty k podávání 1 dávka
1. Žloutky z uvařených vajec utřeme s rozměklým máslem a trochou sardelové pasty, podle chuti osolíme a vyšleháme na hladký krém. Krém dáme do zdobícího sáčku a naplníme připravené bílky. Ozdobíme kaviárem a kouskem citronu.
2. Lososa naškrábeme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný kopr, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou, přidáme olivový olej a koňak. Natíráme na opečené večky a ozdobíme koprem a kyselou okurkou
3. Marocké ančovičky se žloutkovou pěnou mají stejné ingredience a postup jako vejce s kaviárem, pěnou naplníme mističku, kterou ozdobíme ančovičkou a petrželkou
Zdroj: Vejce s ruským kaviárem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vejce-s-ruskym-kaviarem [On-line 16.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář