reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vejce s ruským kaviárem

Ingredience

vejce s ruským kaviárem:

  • žloutky (z 5 vajec) 75 g
  • máslo 40 g
  • sardelová pasta 2 g
  • sůl 1 špetka
  • kaviár na ozdobu, citron 1 dávka

tatarák z norského lososa

  • uzený losos 200 g
  • menší cibule 1 kus
  • citronová šťáva 1 lžička
  • olivový olej 1 lžíce
  • koňak 1 lžička
  • posekaný kopr 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • bílé opečené tousty k podávání 1 dávka

1. Žloutky z uvařených vajec utřeme s rozměklým máslem a trochou sardelové pasty, podle chuti osolíme a vyšleháme na hladký krém. Krém dáme do zdobícího sáčku a naplníme připravené bílky. Ozdobíme kaviárem a kouskem citronu.

2. Lososa naškrábeme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný kopr, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou, přidáme olivový olej a koňak. Natíráme na opečené večky a ozdobíme koprem a kyselou okurkou

3. Marocké ančovičky se žloutkovou pěnou mají stejné ingredience a postup jako vejce s kaviárem, pěnou naplníme mističku, kterou ozdobíme ančovičkou a petrželkou

Zdroj: Vejce s ruským kaviárem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vejce-s-ruskym-kaviarem [On-line 16.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.