reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Velikonoční mísa

Suroviny:

  • 200 g špeku
  • 500 g kůzlete
  • 500 g jehněte
  • rozmarýn, tymián, listová petrželka
  • 3 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, cukr
  • 500 g uzeného masa
  • 200 g kapustové růžičky
  • 5 nových brambor
  • 150 g másla
  • 0,5 l bílého vína
  • majoránka
  • 0,4 l smetany

Do jednoho pekáčku dáme slaninu, česnek, rozmarýn, máslo, šalotku, osolíme a opepříme.
Jehně zamotáme provázkem, opečeme a vložíme do trouby na 180 st. na 25 min.
Do druhého pekáče dáme šalotku a máslo.
Kůzle zamotáme provázkem do rolády, přidáme uzené a tymián. Opečeme ze všech stran a dáme do trouby na 180 st. na 20 min. Poté stáhneme na 90 st. a pečeme do měkka.

Příloha:
Do hrnce dáme máslo, brambory se slupkou, podlijeme vodou a povaříme. Na pánev dáme slaninu, česnek, šalotku a orestujeme. Přidáme uvařené kapustové růžičky. Vše orestujeme, osolíme, opepříme, ochutíme cukrem a majoránkou. Zjemníme smetanou.

Zdroj: Velikonoční mísa; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 30.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.