reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Velikonoční perníčky

Potřebujeme:

Na těsto:

  • 50 g másla
  • 560 g hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíci rumu
  • 1 lžíci jedlé sody
  • 1 lžíci perníkového koření
  • 3 ks vejce

Bílková poleva na zdobení:

  • 1 bílek
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • potravinářskou barvu

Máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme prosátou mouku s moučkovým cukrem, med, rum, sodu, koření, vejce. Všechny suroviny smícháme a řádně propracujeme na tuhé těsto, které necháme 2 dny v chladu odležet.

Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 až 4 mm a vykrájíme z něj velikonoční tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 20 minut. Po upečení ihned potřeme rozšlehaným vejcem, necháme krátce vychladnout na plechu a pak přendáme na kovovou mřížku. Ozdobíme polevou a necháme zaschnout.

Zdroj: Velikonoční perníčky; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-velikonocni-pernicky-25-3-2015.html [On-line 25.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.