reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Velikonoční roláda

Těsto:

  • 6 vajec,
  • 6 polévkových lžic krystalového cukru,
  • 4 lžíce hladké mouky,
  • 2 lžíce hrubé mouky,
  • 1/2 prášku do pečiva,
  • 2 lžíce vody,
  • 2 lžíce oleje
  • Krém:
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku,
  • 200 g prosátého práškového cukru,
  • 3 žloutky,
  • 3 lžíce kakaa

Žloutky smícháme s cukrem na pěnu, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, olej. Dohladka smícháme a nakonec po lžících přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou posypaný plech a pečeme na mírném ohni v předem vyhřáté troubě. Ještě teplé těsto vyklopíme na vlhkou utěrku a svineme do rolády. Náplň připravíme tak, že měkké máslo dohladka smícháme s cukrem a žloutky. Asi 1/3 krému dáme na stranu na natření rolády. Do zbytku krému přidáme kakao a na zvýraznění chuti můžeme přidat rovněž trochu rumu. Po vystydnutí roládu natřeme čokoládovým krémem, svineme a povrch natřeme světlým máslovým krémem. Také ho posypeme sekanými nebo mletými vlašskými ořechy.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.