Těsto:
- 6 vajec,
- 6 polévkových lžic krystalového cukru,
- 4 lžíce hladké mouky,
- 2 lžíce hrubé mouky,
- 1/2 prášku do pečiva,
- 2 lžíce vody,
- 2 lžíce oleje
- Krém:
- 200 g másla nebo rostlinného tuku,
- 200 g prosátého práškového cukru,
- 3 žloutky,
- 3 lžíce kakaa
Žloutky smícháme s cukrem na pěnu, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, olej. Dohladka smícháme a nakonec po lžících přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou posypaný plech a pečeme na mírném ohni v předem vyhřáté troubě. Ještě teplé těsto vyklopíme na vlhkou utěrku a svineme do rolády. Náplň připravíme tak, že měkké máslo dohladka smícháme s cukrem a žloutky. Asi 1/3 krému dáme na stranu na natření rolády. Do zbytku krému přidáme kakao a na zvýraznění chuti můžeme přidat rovněž trochu rumu. Po vystydnutí roládu natřeme čokoládovým krémem, svineme a povrch natřeme světlým máslovým krémem. Také ho posypeme sekanými nebo mletými vlašskými ořechy.
Poslední tip, trik či komentář