Suroviny
- vepřová krkovice 5 plátků
- vepřové kotlety bez kosti 5 plátků
- cibule 1 ks
- olej
- brambory 1 kg
- smetana na vaření 1/2
- máslo 1/4
- vejce
- sůl
- pepř
Maso si trochu naklepeme, kotlety po stranách trochu nařízneme, aby se při smažení nekroutily, a vepřové na chvíli naložíme do cibule a oleje. Až před tepelnou úpravou maso osolíme a opepříme. Pak zprudka opečeme z obou stran každý plátek zvlášť, aby se maso jenom zatáhlo (šťávu z pánve uchovat na polití masa!). Vepřové poté vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme na půl hodiny péct do trouby zapnuté na 180 stupňů.
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Měkké a scezené brambory pak rozšťoucháme s máslem, přidáme smetanu, popřípadě i vlažné mléko.
Ovoce použijeme jako oblohu. Oloupané mandarinky rozdělíme na měsíčky. Maso servírujeme s bramborovou kaši, na talíř přidáme mandarinky, hroznové víno, okapané žampiony a olivy.
Zdroj: Vepř jménem Mozart a bramborová kašička k tomu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vepr-jmenem-mozart-bramborova-kasicka-k-tomu [On-line 28.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář