reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepř jménem Mozart a bramborová kašička k tomu

Suroviny

  • vepřová krkovice 5 plátků
  • vepřové kotlety bez kosti 5 plátků
  • cibule 1 ks
  • olej
  • brambory 1 kg
  • smetana na vaření 1/2
  • máslo 1/4
  • vejce
  • sůl
  • pepř

Maso si trochu naklepeme, kotlety po stranách trochu nařízneme, aby se při smažení nekroutily, a vepřové na chvíli naložíme do cibule a oleje. Až před tepelnou úpravou maso osolíme a opepříme. Pak zprudka opečeme z obou stran každý plátek zvlášť, aby se maso jenom zatáhlo (šťávu z pánve uchovat na polití masa!). Vepřové poté vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme na půl hodiny péct do trouby zapnuté na 180 stupňů.

Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Měkké a scezené brambory pak rozšťoucháme s máslem, přidáme smetanu, popřípadě i vlažné mléko.

Ovoce použijeme jako oblohu. Oloupané mandarinky rozdělíme na měsíčky. Maso servírujeme s bramborovou kaši, na talíř přidáme mandarinky, hroznové víno, okapané žampiony a olivy.

Zdroj: Vepř jménem Mozart a bramborová kašička k tomu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vepr-jmenem-mozart-bramborova-kasicka-k-tomu  [On-line 28.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.