Suroviny
- vepřový bůček
- vepřová kotleta
- vepřová pečeně
- cibule
- česnek
- olej
- sůl
- kmín
Červené a bílé zelí
- cibule 2-3 ks
- cukr
- pepř
- smetana trochu
- kmín
- nové koření
- brambor 1 ks
- zelí bílé a červené
Houskový knedlík
- hladká mouka 250 g
- polohrubá mouka 250 g
- mléko
- droždí
- vajíčko 3 ks
- rohlík 2 ks
- cukr
Maso dáme do pekáče, osolíme, okmínujeme, přidáme cibuli, česnek, olej, podlijeme vodou a pečeme na 200 stupňů přibližně hodinu.
Červené zelí: Na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červené zelí a dusíme na mírném ohni přibližně 20 minut. Dochutíme trochou cukru, solí, pepřem, můžeme zjemnit trochou smetany. Dle potřeby podléváme vodou, dokud zelí nezměkne. Dle chutí můžeme přidat i nastrouhané jablko.
Bílé zelí: Opět na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bílé zelí a dusíme pod pokličkou. Bílé zelí dochutíme solí, kmínem, pepřem a na zahuštění přidáme najemno nastrouhaný a předem uvařený brambor.
Houskový knedlík: Mouku smícháme se solí, droždím a vejci, vodu přidáváme dle potřeby. Do těsta dáme na kostičky nakrájené rohlíky, zamícháme a necháme 20 minut kynout. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho vaříme 15 až 20 minut v osolené vodě. Po uvaření knedlíky propícháme vidličkou.
Zdroj: Vepřo knedlo zelo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vepro-knedlo-zelo-0 [On-line 26.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář