4 porce
- 800 g vepřových jater
- 100 g uzeného špeku
- 1 větší cibule
- hladká mouka na zaprášení
- sádlo
- drcený kmín
- sůl
- bílý pepř
- asi 0,5 l masového vývaru na podlití
Vepřová játra očistíme a nakrájíme na nudličky, opepříme, okmínujeme a zaprášíme moukou.
Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. Na troše sádla vypečeme nejdříve špek, pak přidáme cibuli, kterou osmahneme do zlatohněda, vmícháme játra, opečeme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Na závěr osolíme. Podáváme s rýží.
šunková rýže
- 500 g vařené rýže
- 100 g šunky
- 50 g másla
- sůl
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, vmícháme uvařenou rýži.
Zdroj: Vepřová játra na kmíně se šunkovou rýží; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1110 [On-line 28.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář