reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová játra na kmíně se šunkovou rýží

4 porce

  • 800 g vepřových jater
  • 100 g uzeného špeku
  • 1 větší cibule
  • hladká mouka na zaprášení
  • sádlo
  • drcený kmín
  • sůl
  • bílý pepř
  • asi 0,5 l masového vývaru na podlití

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na nudličky, opepříme, okmínujeme a zaprášíme moukou.

Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. Na troše sádla vypečeme nejdříve špek, pak přidáme cibuli, kterou osmahneme do zlatohněda, vmícháme játra, opečeme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Na závěr osolíme. Podáváme s rýží.

šunková rýže

  • 500 g vařené rýže
  • 100 g šunky
  • 50 g másla
  • sůl

Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, vmícháme uvařenou rýži.

Zdroj: Vepřová játra na kmíně se šunkovou rýží; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1110 [On-line 28.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.