Suroviny
Kotleta s krkovičkou:
- vepřová kotleta 750 g
- vepřová krkovice 750 g
- cibule 3 ks
- olej
- vývar 1 l
Šťouchané brambory:
- cibule 2 ks
- slanina 200 g
- brambory 1 kg
- sůl
- pepř
Ledový salát:
- ledový salát 1 ks
- paprika 2 ks
- cherry rajčátka 100 g
- ocet
- cukr moučka
- sůl
- pepř
Maso: Do kastrolu dáme na rozpálený olej najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Když je cibulka dozlatova opražená, tak přidáme plátky pečeně a krkovici, vepřové nechámeopražit a zatáhnout. Teprve potom přilijeme vývar a dusíme doměkka. Když je maso měkké, tak je vyndáme, cibulku se šťávou rozmixujeme, dochutíme a maso vrátím prohřát do omáčky.
Šťouchané brambory: Brambory uvaříme ve slupce, až změknou, tak je scedíme a oloupeme. Mezitím si dáme do kastrůlku na olej cibulku a slaninu a necháme usmažit dozlatova. Brambory pomačkáme, osolíme, opepříme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou.
K jídlu je dobrý ledový salátek: Zeleninu opláchneme, očistíme, nakrájíme a promícháme se sladkokyselou zálivku, kam jsme přidali deci vody.
Zdroj: Vepřová kotletka a krkovice na cibulce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-kotletka-krkovice-na-cibulce [On-line 08.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář