reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová kotletka a krkovice na cibulce

Suroviny
Kotleta s krkovičkou:

  • vepřová kotleta 750 g
  • vepřová krkovice 750 g
  • cibule 3 ks
  • olej
  • vývar 1 l

Šťouchané brambory:

  • cibule 2 ks
  • slanina 200 g
  • brambory 1 kg
  • sůl
  • pepř

Ledový salát:

  • ledový salát 1 ks
  • paprika 2 ks
  • cherry rajčátka 100 g
  • ocet
  • cukr moučka
  • sůl
  • pepř

Maso: Do kastrolu dáme na rozpálený olej najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Když je cibulka dozlatova opražená, tak přidáme plátky pečeně a krkovici, vepřové nechámeopražit a zatáhnout. Teprve potom přilijeme vývar a dusíme doměkka. Když je maso měkké, tak je vyndáme, cibulku se šťávou rozmixujeme, dochutíme a maso vrátím prohřát do omáčky.

Šťouchané brambory: Brambory uvaříme ve slupce, až změknou, tak je scedíme a oloupeme. Mezitím si dáme do kastrůlku na olej cibulku a slaninu a necháme usmažit dozlatova. Brambory pomačkáme, osolíme, opepříme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou.

K jídlu je dobrý ledový salátek: Zeleninu opláchneme, očistíme, nakrájíme a promícháme se sladkokyselou zálivku, kam jsme přidali deci vody.

Zdroj: Vepřová kotletka a krkovice na cibulce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-kotletka-krkovice-na-cibulce  [On-line 08.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.